Διαδικτυακό Εργαστήριο «Σύστημα i-ScubaDiving για την απομακρυσμένη εμβύθιση σε υποβρύχια περιβάλλοντα»

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

Το i-ScubaDiving σας προσκαλεί στο διαδικτυακό εργαστήριο που διοργανώνει για την παρουσίαση ενός  καινοτόμου ολοκληρωμένου συστήματος για την απομακρυσμένη 3Δ ψηφιοποίηση και εικονική περιήγηση του  υποβρύχιου περιβάλλοντος. 

Το i-ScubaDiving (https://iscubadiving.eu/) ερευνά την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα καθοδηγεί τους  χρήστες – ερασιτέχνες αυτοδύτες, ενάλιες ερευνητικές ομάδες και καταδυτικά κέντρα- να δημιουργούν μέσω  απομακρυσμένης υπηρεσίας και βάσει απλοποιημένης διαδικασίας, 3Δ μοντέλα υποβρύχιων θέσεων ενδιαφέροντος (ναυάγια, ύφαλοι κ.α.) με τη χρήση κοινών υποβρύχιων φωτογραφικών μηχανών. Τα 3Δ  μοντέλα θα μπορούν να προβάλλονται σε ψηφιακό χάρτη. Παράλληλα, θα προσφέρει τη δυνατότητα στην  παγκόσμια καταδυτική κοινότητα αλλά και σε όσους δεν καταδύονται να έχουν μια «στεγνή» καταδυτική  εμπειρία σε εικονικό περιβάλλον με πρόσβαση σε πληροφορίες και υλικό (π.χ. κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες) μέσω εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας. 

Το ερευνητικό έργο i-ScubaDiving υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021- 2027» (Κωδικός πράξης: ΚΜΡ 6-0082362). 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

19:00-19:05 Καλωσόρισμα  

19:05-19:15 Παρουσίαση των στόχων και της προσέγγισης του ερευνητικού έργου για την ανάπτυξη  του συστήματος i-ScubaDiving. Άγγελος Μαγκλής. Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου. 

19:15-19:40 Τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες χρήσης της πλατφόρμας i-ScubaDiving. Μιχάλης Τσαντήλας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο  Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

19:40-20:15 Διαδικασία υποβρύχιας αποτύπωσης για τη δημιουργία 3Δ μοντέλων. Κίμων  Παπαδημητρίου, Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ. Αναστάσιος Κτίστης,  Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου

20:15-21:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ (Συντονισμός: Κίμων Παπαδημητρίου) 

Για δήλωση της συμμετοχής σας (δωρεάν) πατήστε εδώ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Μετά την εγγραφή θα σας αποσταλεί με email ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του εργαστηρίου μέσω  της πλατφόρμας Zoom. 

Πληροφορίες: [email protected]

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο